Hvem må køre en Piaggio Ape 50 EU25 - invalideknallert

Denne artikel er genskabt fra tidligere version af Ape50.dk

Efter længere tids bøvl og uvished, er det lykkedes at få et bindende svar fra trafikstyrelsen. Der er kommet flere forskellige umeldinger fra Trafikstyrelsen, om hvorvidt man skal være invalid eller ej, for at køre en invalideknallert.

koerekort og piaggio ape 50
Dette svar er nu blevet besvaret en gang for alle, og man skal IKKE være invalid for at køre en invalideknallert. Du skal altså ikke være invalid for at køre en Piaggio Ape 50 EU25 invalideknallert.
Den høre dog ind under kørekort reglerne for lille knallert 30, Så er du blevet 18 år efter 2013, skal du minimum have et lille knallert køre kort, eller skal du ikke have kørekort.

Man skal IKKE være invalid for at køre en Ape 50 EU25
Trafikstyrelsen har nu meldt klart ud, at man ikke skal være invalid for at køre en Piaggio Ape 50 EU25 invalideknallert.
Efter tv2 udsendelsen, hvor en betjent delte bøder ud for at ikke invalide kørte rundt i vores "lille" Piaggio Ape 50 EU25 invalideknallert.
Så er der mange der har kontakte, Ape50.dk, Politiet, Trafikstyrelsen m.m.
Dette har medført at der er kommet flere forskellige svar på banen. Desværre svingede de hele tiden ja, og nej.
Dette har fået os alle i tvivl, om man skal være invalid eller ej. Så vi er mange der har skrevet til trafikstyrelsen, for at få et bindende svar bla. også Ape50.dk.
handicapskilt 200x200
TMP.dk, som er importøren af Piaggio Ape 50, var først på banen igen, og kunne derfor først presentere det bindende svar, nemlig at man ikke skal være invalid for at køre den.

Efter som at TMP.dk er impotøren, og dem der har fået typegodkendt Ape'n må vi kunne regne med at Trafikstyrelsen står ved deres svar som bindene som de også skriver. Vi kan derfor trygt køre i vores Piaggio Ape 50 EU25 invalideknallert.


Her ses et kopi af brevet fra Trafikstyrelsen
Dette er et kopi TMP.dk har modtaget fra Trafikstyrelsen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

tmp.dkTMP.dk skriver:

Alle må køre Ape 50 EU25 invalideknallert.

Gennem de seneste uger, har der varet mange telefon opkald og megen skriveri omkring betingelser for brug af Invalideknallert.
Årsagen var en TV2 udsendelse, hvor det blev påstået, at man skulle vare invalid for at måtte kore en APE 50.
Lige siden vi startede med salget af APE 50, har vi oplyst, at alle måtte køre en APE 50 som EU25 invalideknallert, men har med mellemrum hørt om sager, hvor der er sået tvivl om dette.
Vi har nu på foranledning af førnavnte udsendelse haft kontakt til trafikstyrelsen omkring dette, og er tilfredse med at kunne dele nedenstående svar fra Trafikstyrelsen.

- Her bekræftes det en gang for alle, at alle må køre en APE 50 EU25 Invalideknallert.

Se svaret fra trafikstyrelsen her:

"Hej Thomas Møller Pedersen

Du har ved mail af 29. september 2016 rettet henvendelse til Færdselsstyrelsen vedrørende brug af invalideknallert.

I din mail skriver du, at I ønsker en sammenfatning af en mail, som styrelsen d.d. har sendt til en af jeres kunder.
Baggrunder for din henvendelse er den polemik, som stammer fra en TV2 udsendelse sidst i august, hvor det blev fortalt at en fører af invalideknallert skal være invalid for at måtte føre en invalideknallert. Du vil gerne have en udtalelse, som kan rundsende til jeres forhandlere, og kunder, da mange af brugere af jeres knallerter er meget nervøse.

Færdselsstyrelsen kan orientere om, at der ikke er fastsat regler for brug af invalideknallert. Dvs. at enhver person kan/må føre en invalideknallert uden at være invalid.

Venlig hilsen
Jesper Jukic
Ingeniør

Færdselsstyrelsen
Danish Road Safety Agency
Sorsigvej 35
6760 Ribe"

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Forsikringspriser på Piaggio Ape 50.
Se hvad vores brugere betaler og hvor de er forsikret her: Forsikringspriser

Kørekort regler
Læs artiklen om "Kørekort regler for Ape 50 EU25" Læs mere...

Print trafikstyrelsens svar ud, hent filen
Vi har lavet en fil, som du kan hente og printe ud, lige til at lægge i tukken.
Skulle du være så uheldig at møde en betjent, som mener at man skal være invalid, kan du vise ham dit udprintet papir. Det er ikke et juridisk dokument, men det kan vise betjenten at han måske ikke har ret, og derfor selv bør undersøge reglerne. Han vil også kunne se hvilken person i trafikstyrelsen han bla. kan kontakte.

Hent filen her:
invalideknallert_regler_eu25.pdfVenlig hilsen
Ape50.dk