Her er min letlæselige, fortolkning af reglerne for standsning og parkering, af en Piaggio Ape 50 EU25 og EU45.

Denne fortolkning af reglerne, er lavet ud fra det materiale, jeg modtog fra trafikstyrelsen. Det vil sige at det er min fortolkning af reglerne. Men jeg hører gerne fra jer, hvis i mener at jeg tager fejl, eller at der skal rettes i min fortolkning. Jeg har lagt det komplette materiale jeg modtog i artiklen "Modtaget parkeringsregler for Ape 50".

I min fortolkning, kalder jeg en Piaggio Ape 50 for ”tukken”. I færdselsloven hedder ”tukken” et ”tre-hjulet køretøj”, og invalide knallert (EU25) eller stor knallert (EU45).

Obs:
Der er andre regler for to-hjulet knallerter, derfor gælder disse regler ikke for de to-hjulet knallerter.

Standsning og Parkeringsregler for Piaggio Ape 50 EU25 og EU45

Obs.
Uanset om du har en Piaggio Ape 50, EU25 eller EU45, gælder der samme regler for standsning og parkering. Der er ikke angivet specielle regler for de to modeller en Piaggio Ape 50.

I tættere bebygget områder:
I tættere bebygget områder, må man ikke parkere på: cykelsti, gangsti, yderrabat eller fortov midterrabat, helleanlæg og lignende.


Uden for tættere bebygget områder:
Uden for tættere bebygget områder, må man standse, eller parkere med hele, eller en del af tukken i yderrabatten, eller med en del af køretøjet på fortovet.

Cykelstativer:
Er et cykelstativ placeret på fortovet, må ”tukken” ikke parkeres i det.

Er et cykelstativ ikke placeret på fortovet, må ”tukken” stadigvæk ikke parkeres der, da cykelstativer hovedsaligt er betegnet til cykler og 2-hjulet knallerter. ”tukken” vil nemlig anses for at være til fare, ”eller nok mest” ulempe, da den vil vanskeliggøre at andre kan komme frem og tilbage.


P-Skiver:
Ifølge § 1 er der således kun krav om, at biler anvender P-skive. Det vil sige at ”tukken” ikke skal have p-skive, på offentlige parkeringspladser.

Private parkeringspladser:
På private parkeringspladser, kan der gælde andre regler. Disse vil stå på et skilt på parkeringspladsen. Disse regler gælder også ”tukken”. Dvs. hvis at der står at man skal bruge p-skive, skal ”tukken” bruge den på samme måde som i en bil.


Betalingsparkeringspladser:
Hvis der er krav om, at man skal betale for parkeringen, gælder dette også ”tukken”.


Parkeringsbåse:
Efter lovændringen 1. marts 2014, må ”tukken” gerne parkere i bilernes parkeringsbåse. ”tukken” skal holde på langs i båsen, og må ikke parkeres på tværs af båsen.


Invalide Parkeringsbåse:
Er en parkeringsbås forsynet med et invalidesymbol, må du ”tukken” kun holde der, hvis du har invalidesymbolet monteret, som på bilerne.

Hvordan få man et invalideskilt:
Hvis du er handicappet, kan du se hvordan du kan få et invalideskilt, som du kan bruge i din bil eller "tukken". Dette giver dig lov til at parkere på handicapparkeringspladserne. Du kan søge om skiltet hos Danske Handicaporganisationers Brugerservice, det der tidligere hed Invalideorganisationernes Brugerservice.
Direkte link: http://www.handicap.dk/brugerservice/parkeringskort/


I sidste instans:
Rigspolitiet skal gøre opmærksom på, at den endelige fortolkning af reglerne i sidste instans vil bero på en afgørelse ved domstolene.

Jeg håber at det kan hjælpe dig lidt på vej.


Venlig hilsen
Ape50.dk